Teamfoto K.A. Techniek
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Capelle Aan Den IJssel, hoofdvestiging 's-Gravenhage

Betrouwbare krachtstroom installatie

Redactie capelleaandenijssel-elektricien.nl, 4 februari 2024
Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van K.A. Techniek een dagelijkse klus.

Droomt u van een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna?Bent u overgestapt op een elektrische auto en wilt u een oplaadpunt voor uw deur installeren?Zowel voor een ontspanningsmoment in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voordat u gebruik wilt maken van uw apparaten, moet u krachtstroom laten installeren. Bij het installeren van krachtstroom is het van belang om goed op de hoogte te zijn. Het is verstandig om altijd een professional in te schakelen bij het aanleggen van krachtstroom.

Hoe werkt krachtstroom precies?

Voor apparaten met een hoger vermogen is krachtstroom van 380 volt noodzakelijk. Krachtstroom wordt gebruikt door apparaten zoals warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's. Krachtstroom, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt, vereist een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

De installatie van krachtstroom

Bij het aanleggen van krachtstroom in uw woning door een professional, doorloopt hij verschillende stappen. Een professional installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien jouw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, moet deze mogelijk worden opgewaardeerd naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Om ervoor te zorgen dat de 3-fasen hoofdschakelaar naar behoren werkt, moet u de aansluiting laten verzwaren bij de netbeheerder. Bij de installatie van krachtstroom wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Als u krachtstroom wilt gebruiken voor het opladen van uw elektrische auto, moet de kabel vaak naar buiten geleid worden. Vaak wordt er een ijzeren omhulsel gebruikt om de kabel te beschermen tegen externe factoren, wat de prijs enigszins verhoogt. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Staat u op het punt om een aanvraag te doen?

Houd bij het aanvragen van een deskundige voor het installeren van krachtstroom onderstaande checklist in gedachten. Welke elektrische apparaten hebben behoefte aan krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat plaatsen?Hoe ziet uw metersituatie eruit? In welk bouwjaar is uw woning gerealiseerd?

Het aanleggen van krachtstroom vereist nauwkeurigheid en dient overgelaten te worden aan een deskundige elektricien. Het is van groot belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige professional voor een geslaagde installatie. Om een gedetailleerde prijsopgave op maat te ontvangen, kunt u contact opnemen met een ervaren elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1185 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over K.A. Techniek

Als specialist in elektrotechniek leveren wij al onze diensten met de hoogste kwaliteit en functionaliteit. Onze toewijding aan nauwkeurigheid en vakmanschap zorgt ervoor dat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij hanteren transparantie in onze prijzen, die vast en duidelijk zijn. Bij elk project denken wij proactief met u mee om ervoor te zorgen dat uw verwachtingen worden overtroffen. Kies voor een betrouwbare partner die uw technische behoeften begrijpt en oplossingen levert die standhouden.