Teamfoto K.A. Techniek
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Capelle Aan Den IJssel, hoofdvestiging 's-Gravenhage

Overbelasting van de elektriciteit vermijden

Redactie capelleaandenijssel-elektricien.nl, 17 juli 2024
Bent u op zoek naar een elektricien? In Capelle Aan Den IJssel en de omliggende regio kunt u vertrouwen op K.A. Techniek

Elke groep in de groepenkast heeft een maximale stroomcapaciteit van 3. 600 WattIndien er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer vermogen dan toegestaan?Dan worden de stoppen uitgeschakeld op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd aan zijn

Wanneer er te veel stroom wordt gevraagd en dit niet geleverd kan worden, raakt de groep overbelast. Als er sprake is van één groot apparaat dat een te hoog stroomverbruik heeft, kan dit leiden tot overbelasting van de groep. Als de elektriciteit overbelast is, kunnen de draden en stekkers te warm worden wat brandgevaar met zich meebrengt.

Zodra het maximale vermogen is bereikt, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Dit is de ingebouwde beveiliging van de groep, wat u een veilig gevoel geeft omdat overbelasting op deze manier niet mogelijk is. Een efficiënte manier om overbelasting te voorkomen, is door extra groepen toe te voegen aan de groepenkast.

Voorkom overbelasting tijdens het koken op inductie

Als u wilt besparen op energieverbruik tijdens het koken, is inductie de ideale optie. Deze plaat verbruikt in verhouding veel stroom, maar verspilt nauwelijks energie tijdens het koken. Bij koken op gas gaat er aanzienlijk meer gas verloren, terwijl dit niet het geval is bij inductie.

Voorkom overbelasting van uw elektriciteitssysteem bij plaatsen van zonnepanelen

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak kan het nodig zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er uitbreiding van de groepenkast nodig is, hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort. Anders dan wat veel mensen denken, wordt bepaald of uw groepenkast moet worden uitgebreid door het type omvormer en niet het aantal panelen.

Laat de elektrische bekabeling vernieuwen door een ervaren elektricien

Als u vaak hinder ondervindt van stroomstoringen door overbelasting van de groepenkast?In dat geval is het verstandig om de groepenkast uit te breiden met hulp van een erkende elektricien. Doe dit nooit zelf, omdat werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1185 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over K.A. Techniek

Als specialist in elektrotechniek leveren wij al onze diensten met de hoogste kwaliteit en functionaliteit. Onze toewijding aan nauwkeurigheid en vakmanschap zorgt ervoor dat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij hanteren transparantie in onze prijzen, die vast en duidelijk zijn. Bij elk project denken wij proactief met u mee om ervoor te zorgen dat uw verwachtingen worden overtroffen. Kies voor een betrouwbare partner die uw technische behoeften begrijpt en oplossingen levert die standhouden.